Bij Manja
+31 (0)650884375

Over Manja

Een van de belangrijkste sleutels tot geluk was 100% mijzelf kunnen, mogen en durven zijn in welke relatie of situatie dan ook.

Hi! Ik ben Manja, moeder van 1 zoon,  stiefmoeder van 2 tiener jongens en hopelijk jouw nieuwe Coach/Guide/Mentor. Ik ben expert op het gebied van leven vanuit je hart, naar wie je bent, waar jij voor staat en wat je hier te doen hebt. Ik sta voor trouw zijn aan jezelf, je eigen-waarden leven in relaties (zowel zakelijk als prive) en kiezen vanuit je hart. Super expert om jou de juiste inzichten te geven en te laten voelen om te komen tot de juiste keuze voor jou voor een belangrijke beslissingen of om helderheid en richting te bepalen. 

Er waren meerdere relaties en twee burn-outs voor nodig om deze en andere sleutels te ontdekken.

Waar sta ik voor 

Authenticiteit  Creëer je eigen geluk Relaties & communicatie  Helderheid en richting kieZEN

Feitjes over mij en mijn reis naar gelukkig mijzelf zijn. 

Naast coach, mentor en (stief)moeder ben ik ook een levensgenieter met passie voor food, gek op borrelplanken en culinaire trips in het buitenland. Houd ik van een fit, vrouwelijk en energiek, maar ontspannen leven.

Hoewel ik van nature dus een levensgenieter ben, is dit leven in liefde, geluk en “rijkdom” niet altijd zo geweest!

Zo heb ik een jaar of 20 gedaan om de liefde van de mijn leven te vinden. Heb ik vele dates gehad, 2 huwelijksceremonies achter de rug, relaties met bedrog, narcisme en overmatig drankgebruik. Ben ik 3 keer zwanger geweest en nu trotse moeder van een lieve tiener zoon. Ondanks mijn positieve insteek waren er lange periodes van veel verdriet, schuld en schaamte.
Financieel heb ik moeilijke tijden gekend en het was soms eenzaam als alleenstaande moeder, hoewel ik tegelijkertijd lieve mensen om mij heen had.

Daarnaast heb ik bijna net zo lang (ongeveer 15 jaar) geworsteld met mijn gewicht. Vele diëten en andere eetpatronen geprobeerd. Maar het grootste euvel was (de oorzaak van) mijn emotie eten, dat veelal gerelateerd was aan het verloop van mijn relaties. Dit begon ooit rond mijn 20e omdat ik wilde dat bij het daten mannen op mijn innerlijk vielen en niet op mijn uiterlijk.

Ik had een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, ik was “braaf en burgerlijk” ; probeerde zowel zakelijk als prive keurig in mijn rol te blijven en ging nergens over de grens.

Wel liet ik anderen continu over die van mij gaan. Vooral mannen. Ondanks dat mijn intuïtie mij vaak waarschuwde, bleef ik altijd het beste in de ander zien en stortte ik mij herhaaldelijk in ongezonde relaties.

De weg van mijn hoofd naar mijn hart

Uit angst maakte ik steeds keuzes vanuit mijn hoofd. Angst om alleen te zijn. Angst om het financieel niet te redden. Schuld en schaamte naar mijn familie toe, naar mijn ex ; de vader van mijn zoon.

Vanaf mijn twintigste ging ik mij voorzichtig weer meer openstellen voor mijn diep innerlijk weten, mijn intuïtie. Ik ervoer de kracht van mijn gevoeligheid, en het bracht mij op hogere posities binnen het zakenleven. Toch liet ik het niet volledig toe en liep ik uiteindelijk stuk. En kwam in een burn-out terecht.

Vlak na mijn tweede huwelijksceremonie ontdekte ik dat ik al jaren over mijn grenzen heen aan het gaan was. Dat ik goed voor iedereen zorgde, behalve voor mijzelf. Op dat moment ging de knop om: ik realiseerde dat IK ZELF verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk! Dit niet afhankelijk was van een relatie, mijn gewicht, uiterlijk vertoon, materialisme of die topbaan.

Van Valkuil naar Kracht

Ik had al heel veel geïnvesteerd in mijzelf qua tijd en zeker ook qua geld in trainingen, cursussen, zelfhulpboeken, spirituele boeken en trajecten. Deels vanuit interesse, om mezelf te ontwikkelen en om te kijken of die methodiek bij mij paste om in te zetten in een eventuele praktijk. Maar zeker ook om gaande weg mijn eigen blokkades op te heffen. 

Ondanks alles wat ik gedaan had en deed…herhaalden patronen zich, liep ik tegen vergelijkbare blokkades aan. En dat terwijl ik DACHT dat ik mijn lessen geleerd had. Maar blijkbaar nog niet goed genoeg of  het beklijfde niet.

In 2017 heb ik een opleiding tot transformatie coach gevolgd.  De opleiding was voor mijn persoonlijke proces een schot in de roos. Het ontbrekende stukje om nog net die laag dieper te kunnen gaan dan wat ik daarvoor gedaan en ervaren had en echt voorgoed op te lossen.

Er kwamen allerlei issues naar boven die ik niet eens kende, of waarvan ik dacht dat ik ze allang achter mij had gelaten.
Eindelijk vond ik de weg van mijn hoofd naar mijn hart.
Ik kwam thuis bij mijzelf.

Ik kon en kan weer zijn wie ik echt ben!  

Mijn hartewens voor jou

Het is mijn wens dat iedereen 100% zichzelf kan, mag en durft te zijn in Love, Life en Bizz, zodat je vanuit je hart met rust en vertrouwen gaat leven, werken, communiceren en reageren vanuit wie je bent, waar je voor staat en wat je hier te doen hebt.

Levensmotto: 

Creëer je eigen geluk

100% mezelf in (love)life

Ik wist mijn intuïtie om te buigen van een valkuil naar een kracht.

De veranderingen zijn immens:
 Ik zie namelijk nog steeds het goede in de mens, maar niet meer ten koste van mezelf.
Ik wil nog steeds heel veel voor een ander doen, maar niet meer ten koste van mezelf.
 Ik voel nog steeds haarfijn aan waar ik een ander kan helpen, maar niet meer ten koste van mezelf.
 Ik kan de intensiteit van het leven nu volledig toelaten en geniet voluit.

Dankzij mijn persoonlijk levenslessen kan, mag en durf ik weer 100% mezelf te zijn. Heb ik mijn geluk in eigen handen genomen en ben ik gelukkig in de liefde.
Niet zomaar, maar in een duurzame, gelukkige, gezonde gelijkwaardige relatie.

En bizz..

Prive was ik wel helemaal mezelf, happy als moeder en stiefmoeder en partner, maar zakelijk durfde ik mezelf nog niet helemaal te laten zien. Begin 2017  ben ik  opnieuw begonnen aan het waarmaken van mijn droom om ook anderen te helpen die waarde in zichzelf te vinden en harmonie in Love, Life & Bizz.

Poeh de eerste drie jaar was het zoeken, falen, opbouwen, bijschaven, het roer omgooien, weer wat erbij doen etc etc. De echte doorbraak naar een succesvolle praktijk bleef de eerste jaren uit. Ik volgende business coaches, paste diverse marketing strategieën toe.  Maar ik had nog steed geen volle agenda. Mijn zichtbaarheid op social media leidde maar niet tot meer klanten.

Na 3 jaar kwam de verandering ook op zakelijk gebied.  Ik had mij tot dan toe verscholen achter methodieken, tools etc. Ik “verkocht”producten en methodieken ipv dat de klant las wat het eindresultaat was op haar probleem.  Afgeleid door de “succesgegarandeerde” richtlijnen volgde ik niet mijn pad. Zo durfde ik niet 100% mezelf te zijn online. Want tja wat zou mijn omgeving of mijn baas wel niet denken als ze zouden lezen dat ik al meer dan 20 jaar Reiki Master was en healingen gaf aan mensen.

Eind 2019 heb ik mijn praktijk (tijdelijk) gestopt, met het excuus dat ik opleidingen voor mijn loondienstbaan moest volgen en afronden. Een periode van mezelf hervinden ging voorbij. Pfff ik moest echt afkicken van het tot laat in de avond doorwerken wat ik altijd had gedaan. Ik probeerde van alles uit.. gewone boeken lezen, thee drinken om te socializen. Maar ik verveelde mij.. ik kon mijn draai niet vinden. Voelde me echt steeds ongelukkiger worden en ook thuis merkte ze dat ik mezelf niet was.

Na een kleine 3 maanden vond ik het genoeg. Een nieuwe fase begon, ik verdiepte mijn kennis over essentiële oliën en paste ze dagelijks toe in mijn leven en mijn mentale en emotionele processen. Dat in combinatie met gesprekken met lieve gelijkgestemde vriendinnen, uitwisselingen van energetische sessies, werd steeds duidelijker waar mijn kracht en kwaliteiten liggen.

Na de zomer 2020 heb ik pas de stap durven zetten om dat wat ik altijd al was ook zichtbaar te maken: mijn intuïtieve een energetische gaven. En met die laatste toevoeging, heb ik mezelf omarmd. Voelde ik mijzelf heel en compleet. Kan, mag en durf ik nu volledig te zijn wie ik ben. In Love, Life ÉN Bizz.  En nu komen de klanten als bijna vanzelf….Geen hobby meer maar vanuit flow toch weer een serieuze professionele praktijk.

Ben ik dagelijks bezig met de groei van mezelf en mijn praktijk. Succesvol en gelukkig in mijn relatie/gezin en mijn business…

Optimistisch, Pragmatisch en Spiritueel 

Ik ben chronisch optimistisch. Spontaan. Open minded en onbevooroordeeld. Nieuwsgierig en belangstellend. Analytisch en pragmatisch. Creatief in oplossingen en mogelijkheden denken is een tweede natuur.

Invoelend op emoties van anderen ben in staat de wereld door jouw ogen te zien en te begrijpen vanuit jouw gezichtsveld. Zonder oordeel. Andere invalshoeken zijn voor mij zichtbaar en ik hou ervan gevoelens op een toegankelijke manier tot uitdrukking te brengen.

Mijn belangrijkste "tools" zijn mijn intuïtie, reading- en channelinggaven en essentiële oliën (de kracht van moeder aarde in een flesje), zonder daar al te veel nadruk op te leggen; het gaat immers om het eindresultaat voor jou als klant!

Ook sta ik bekend om het gebruiken van beeldspraak met veel humor, wat er voor zorgt dat het kwartje meteen valt en nog lang in je geheugen blijft.

Wil je meer weten of meteen starten?

Stuur mij een bericht of boek een Quick Question Call!